14 Temmuz 2014 Pazartesi

GİTMEK.

  Ellerimde sessizliğin hazin boşluğu var şimdi.Yorgunluk var,bırakılmışlık var hissizlik var.Kelimeler buğulanmış,anlamlar satır satır buharlaşmış.Geride kalan hırçın bir sessizlik ve göğsümdeki yoğun gürültü...Konuşsam anlamlar kafiyesiz,sussam bitmişlik...Haykırsam duyacak olan yok,ağlasam boğazım düğüm...Ne yapsam,kendimi nerelere saklasam da gitmek eylemini beynimin perdelerinden çıkarıversem.Ne yapsam da göğsümdeki gürültüden kurtulsam?

 Gizli saklı bakışmaların verdiği acı var.Bir kaç saniye, milyonlarca anı.Dost kelimesini böyle güzel,böyle içten,böyle anlamlı yerleştirebilirken ben, böylesine kabullenebilmişken,gitmek kim için?Gitmek ne için?Gitmek neden kolay?

  Bir sevgili değil.Bir ebeveyn değil.Yahut bir arkadaş,bir kardeş değil.Bütün hepsinin harmanlandığı taptaze bir hamur.Sevgi var içinde,öyle anlamlı.Dost,dostluk...Çoğu zaman kelimelerin bile yetemeyeceği,anlamların etkisiz eleman olduğu,hissedebildiğin,anılarına işlediğin müthiş kavram.Fakat neden böyle?

  Zamanın sıskalaştığı ve kavramların inceldiği bir dönemdeyim.Zaman alır mı boşluğa düşmüş duyguları?Zaman alır mı kaybolmaya yüz tutmuş insanları?Aldığına şahit oldum.Bir şeyi seviyorsanız eğer hep sevmeliydiniz.Bir şeyi seviyorsanız eğer olduğu gibi,olduğu kişilikte sevmeliydiniz.Sürekli baskı kurmak sizin üzülmenize sebep olabilecek bir olgudur.Bu yüzden önce inanmalıydınız.Ben yapamadım.

  İnanmak kuvvet ve sabır gerektiriyor kanımca.İnanmak için güvenmek gerekiyor.Lakin güven zor kazanılıp,kolay eriyecek bir kavram.Dost kelimesini kullanıyorsak eğer ardına güven ve inanç kelimesini de saklamalıyız.

  Belirli bir zaman sonra duygular yer değiştirebilir.Anlam vermek,hoş karşılamak gerekir.Bir insanı sevmekten yorulabilirsiniz yahut sevgi eksikliğinden.İnsanlar unutabilir.İnsanlar farketmeyebilir,insanlar kör.Bir kişi sizden gitmişse eğer bunun olaya dönüşmesi canınızı pek acıtmaz.Kabul edelim ki kabullenmek diye bir durum da var.Her şeye rağmen siz gitmemişseniz ve yarı yolda bırakmamışsanız eğer kendinizle gurur duyun.

  Çok sevmek yanlış değil fakat ağırdır.Dostunuz sizi yarı yolda bırakıyorsa eğer bir sebebi vardır.Alışmak gerekiyor,karışmak.Birde unutmak.Acılar,bırakılmışlıklar ve hüzün unutmak için var.Sebebi ne olursa olsun mükemmel sevdiğiniz bir insanı kaybetmek kolay değil.Gitmesini izlemek te.Fakat yoğun bir melankoliğe düşmektense unutmak ve hiç olmamış gibi davranmak kolayı.

   DOSTUM BIRAKTI,KAYBOLUYORUM.

10 yorum:

  1. bazen olayların vardırdığı nokta çok soğuk, çok acı oluyor.
    unutmuyorsun da alışıyorsun..

    YanıtlaSil
  2. Sevmek için güven,güven için inanmak.Karşılık beklemeden sevmek bambaşka...herşeyi akışa bırakmak ,sadece sevmek en güzeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşılık beklemeden sevmek en müthişi,belki en zoru,belki en anlamlısı.Fakat yorulmak var,bir süre sonra anlamsızlaşmak.Hayat zor,kuşlar uçuyor.

      Sil
  3. Evet senin deyiminle'Hayat zor,kuşlar uçuyor'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz Cemal Süreyya diyelim "hayat kısa,kuşlar uçuyor." Büyük adam vesselam

      Sil
  4. Tabii ki hakkını yemeyelim.Şairin dediği gibi 'Hayat zor,kuşlar uçuyor'
    sevgiyle :)

    YanıtlaSil
  5. Hayat bu, her ne kadar da düşüncelerin ihtiyacıyla yaşasak da olabildiğimiz kadardık tüm bitmişliklerin arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabildiğimiz kadar iyi olabildiğimiz kadar kötüyüzdür. Hayat bu, yaşayabildiğimiz kadar yaşayacağız.

      Sil
  6. Hiç unuttuğumu bilmem. Ama hep alıştım ben. Her şey aklımda.
    Bloğuma davet ediyorum ben de sizi. Sevgiler.

    YanıtlaSil