19 Haziran 2015 Cuma

GEÇMİŞ GEÇTİ

 Yine yazıp yazıp silmekle,yazdığım iki kelimeyi kaydedip aylar sonra tekrar silmekle geçmiş günlerim.Yazamamışım. Bir şeyler hep engel olmuş, yıl olmuş, zaman geçmiş.Oysa zaman yazmayı esirleştirmezdi. Yazmak, bazen sayfalarca. Rahatlamak mı,belki. Bazen öyle şeyler olur ki, bazen o denli sızlar ki parmak uçların... Yazmak böylesine uzaklaşır.Düşündüğünde ise bu sızının aslında ne kadar zaman kaybı,ne kadar pişmanlı
k koktuğunu anlarsın.Yazmak size umut verebilir.Yazmak yaşam gücü,sevinci taşıyabilir.Yazmak dediğimiz şey aslında o kadar yüce, o kadar kıymetlidir ki... Bunu yazan,yazabilen veyahut yazmaya engel kılan yarası olanlar bilebilir. Oysa öyle günler olur ki insan taştığı zaman döker kelimelerini.Lakin ben yapamadım. Moral bozukluğunun bu denli aşmış olduğu zamanlarda yazamamak.iki kelimeyi bi cümleye bağlayamamak. Budur moral bozukluğunu ikiye katlayan.budur sizi yazmaktan uzaklaştıran.

 Günler damla damla su misali akmakta,birikmekte.Yaralar iyileşmekte.Güneş gülümsemekte.Hayat her zaman devam etmiştir.Bu bilinen bir gerçekliktir.Bir yerlere takılı kalıp yaşamak anları hatta anıları kaybetmekten başka bir şey olmayabilir.Yanlış cevaplarla gitmiş sorularda olabilir.Üstümüzden geçen bulutlara pek de inanmamış olabiliriz.Çünki onlar biraz hüzün taşırlar.Hüzün…Öyle ki bir bebeğin yüzüne bakarken.öyle ki sokaktan geçerken,düşmüş bir yaprağı izlerken ve kenarı yırtılmış bir küçük fotoğrafta saklı olabilir.Hüzün belki hayatınızın büyük bir parçası da olabilir.Aslında değildir.Fakat biz insanlar abartmayı her zaman severiz.Mutluyken mutsuz diyebilir miyiz?Bazen deriz.çünkü geçmiş bazen uçamayan bi kuştur.Çırpınıp çırpınıp kaçamayan.Biliyoruz ki unutmak diye bir olay var.Tüm geçmişine reset atmış insanlarda olabilir.Peki o insanlar nasıl olur da geçmişin çiçekli yollarını unuturlar.Lakin doğru. İnsan unutmak isterse ona sadece bir yumak zaman gerekir ve günler geçtikçe,iyiki demeye başladıysa geçmiş geçmiştir.Geriye sadece hatıralar kalır.

 Bezen merak eder insan.Kilometrelerce,günlerce uzakta yaşayanları.Bazen merak eder insan okyanusun,denizin derinliğini.Bazen merak eder insan geminin sessizce ilerleyişini.Ve bazen, belki çoğu zaman iyiki der insan.Birini tanımak,tanımaya çalışmak.Hoş.İyi arkadaş olmak.Güvenmek,İstemeden,bilmeden belki tanımadan.Garip.Fakat kötü olan hiçbir şey yoktur kanımca.İnsan bi anda güvenebildiyse bu arkasından büyük üzüntüler,büyük kırıklar getirebilir.Hayatınız boyunca sadece arkadaşlarınızdan yara almış olabilirsiniz ve bu  sizi hala akıllandırmıyorsa birdahakiler belki akıllandırır.Demem o ki iyi arkadaşlar bazen hata yapar.Bu hata kayıp getirir.Bu hata kalp kırıklığı, bu hata hüzün bulutları getirir.Bunlar hep yaşam tecrübeleri olarak adlandırılabilir.İnsan bazen merak eder.Başka insanların kabuk tutmuş yaralarını.Dinlemek ister hüzün kokan konuşmaları.Bazense derman olmak ister derdine.İyi arkadaş olmak  bunu gerektirebilir.

   Yaranızın kabuk bağladığını düşünüyorsanız eğer hayat size büyük umutlar getirir.Mutlu olduğunuza inanıyorsanız her şey yolunda demek olabilir.Unutun.Geçmişin derinliklerinde kaybolmak pek de akıl sağlığına yarayacak bir hareket değildir.Bu sizi hüzün bulutlarının içine hapseder.ve mutsuzluk bulaşıcıdır.Etrafınızdaki insanlar bunları hak etmeyebilir.Mutlusunuz.Geçmiş bitti,Geçmiş toz,Geçmiş duman.Pişman olmak yok çünkü yaşadığımız her şeyde aslında birçok güzellik saklıdır.

 Kendinize her zaman iyi bakın.Ve bol su için.


15 yorum:

  1. Söylediğin gibi geçmiş geçti çoktan.
    O halde kendimize iyi bakıp, bol bol su içmeli :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :)
    Dünyanın ilk çoklu sosyal alışveriş platformu buypasa.com açılıyor; binlerce kampanyalı ürün, ücretsiz sanal dükkanlar yakında sizlerle buluşuyor. Detaylar için http://sanalpazar24.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. ağacınızın bir yaprağını bulun http://utepilss.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Önemli giriş adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.
    betturkey giriş
    betpark giriş
    WBZC61

    YanıtlaSil